neděle 27. července 2014

Nokturno


V ohňostroji létavic započal příběh člověka.
Tak dávno, že si již nikdo nemůžeme vzpomenout.
Cosi věčného v nás od těch dob zbývá.
Jsme temnota i světlo.
Přes den hledáme smysl života
a s nocí padá jistota:
Nelze najít co není!
Snad jen víra.
Ukazuje cestu z bezměrné lidské samoty,
kde do ticha zasouvá se ticho
a sladkobolná píseň zní.

Bytí člověka je absurdní.
Přesto je krásné žít.
Je-li přítomna

láska
 
 




Chopin - Valentina Igoshina - Nocturne in C Minor


3 komentáře:

  1. ach, jak překrásné to zamyšlení pod tíhou naší klamné existence! i klavírní sequence rezonuje nesilnějším svalem v nitru, až na povrchu slizké hmoty mozkové.
    jasně, také mne mnohdy všechno štve; zvláště za nocí, kdy v jakýchsi chmurných mlhách rozplizlý měsíc zneužívá naše jediné okno do ložnice!
    tetelím se kreativním vztekem, vymýšlím nejničivější raketu země- měsíc; ano, jsem v tomto náměsíčném výhledu zajedno s vyjícími vlky!
    přes svoji absurdně veselou existenci se raději ani neptám "kdo popíchnul normálně šťastnou a spokojenou bublinu údajně utlačované energie v děloze liduprázdně mrazivé nicoty"?
    odstartoval "vleklý" třesk v souladu s vesmírnými i jinými zákony? nešlo o nepřátelský akt terorismu 'něčeho', poškozující zájmy původního 'ničeho', rozvinuté subprostorové pseudointeligence, nositele zásadní, smrtelně důležité informace "jenom 'nic' má smysl, a když ne, je to stejně jedno"? co je víc, 'něco nebo 'nic', nebo je to jedno? tak ano, prozatím jsem s vámi hotový:-), hezký den přeje pk.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fantastický, nádherný úvahový komentář! Myslím si, že by zasluhoval samostatného blogu!!

      .. jen drobná otázečka, těmi vyjícími vlky máš na mysli šedého plyšového vlčka? :-)
      nu, a až vymyslíš raketu země-měsíc, vím o jednom kulaťoučkém zvířátku, kterému by se na měsíci v době úplňku mohlo náramně líbit, je vybaven velikonočním zlatým staniolovým skafandrem, aspoň nebude v kuchyni již více chrochtat!! :-)
      Moc děkuji za mírumilovně vlídný, milý komentář!
      Hezký den :-))

      Vymazat
  2. tendenční zjednodušování nadživotních otazníků neodpoví ani na otázku "kam zmizela vejce", nakladená vyjímečnou, zanášející slepicí, dychtivě toužící po naplnění životního smyslu bytí, býti kvočnou, tedy matkou kuřat, důležité součásti našeho jídelníčku!
    přesto, zlehčování situace podrobným popisem vašeho nejvyššího zájmu o dobyvatele vesmíru a případné pokračovatele lidstva, hodnotím škodolibým úsměvem "mňau"! :-) ahoj.

    OdpovědětVymazat

Ke komentářům "bez přihlášení" lze použít "Komentovat jako: Anonymní"