sobota 5. října 2013

Пётр Ильич Чайковский

Petr Iljič Čajkovskij - Пётр Ильич Чайковский
(1840-1893)


http://www.youtube.com/watch?v=Yue6Cb5OULM
Yuja Wang_Tchaikovsky Piano Concerto No. 1
 
..dovoluji si vás pozvat k poslechu koncertu, který jistě každý již alespoň jedenkrát v životě slyšel, byť třeba jen pár tónů.. nabízím snad nejhezčí hudební provedení, které se mi velmi líbí, nádherná muzika, plná síly, tajemna, citu i melancholie.. příjemný poslech..

Děkuji.


2 komentáře:

  1. Пётр Ильич Чайковский
    ,,,, vlastně ani nevím jak začít, úžasný vjem, stále impozantní dílo P.I., bravurně provedené, znám ty tóny, mám doma desku, klasický vinyl, patřila mezi všechny Párply a Uriáše, má své místo, stála 36 Kčs,... patřila k nám, básník a klavíristka. Máša ovládala klavír také dobře, ale z tohoto koncertu dokázala zahrát jen některé pasáže, zato ale s nadšením. Asi to jinak nejde, je to u ruské krajině i duši. Dnes jsem si to konečně přečetl mezi tony od YW. Pochopil jsem přece jen, po létech. Je to jako procházka podzimní krajinou před zimou, z nostalgie smíšené s nadějí do nového roku i jara. Nebo je to jen můj dojem z vyznání, kterým taková vzpomínka ke mně promlouvá. Té desky i skladby jsem si vážil tehdy i dnes.
    Petr Iljič Čajkovskij Koncert č.1 B moll pro klavír a orchester - op. 23 (Valentina Kameníková) 1973 Supraphon 1 10 1043 Czechoslovakia...
    a svět se točí dál, paní H.Z., jsem rád že se mohu u Vás ohřát a zase vyrazit za Mášou.
    **
    Krásný večer pro Váš klavír přeje Bridge.


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) děkuji, pane Z.W.Bridge, koncert P.I.Čajkovského jsem vybrala do blogu pro Vás, jako poděkování za přízeň a všechny Vaše komentáře, které mě těší.. nemýlím-li se, vzpomněl jste tuhle nádhernou hudební fantazii v Neznámém městě, již je to dlouho, ba skoro dávno, ale pamatuji se... jsem ráda, jestli Vás můj výběr potěšil... moc děkuji :-))

      Pěkný, již hodně podzimní večer.

      Vymazat

Ke komentářům "bez přihlášení" lze použít "Komentovat jako: Anonymní"