neděle 27. října 2013

W. A. Mozart: Klavírní koncert d-Moll KV 466


..krásný dobrý večer, dovolte mi, prosím, pozvat Vás k poslechu Mozartova koncertu, který poslední dobou poslouchám snad každý den alespoň kousínek.. ač pochmurný, je nádherný...

http://www.youtube.com/watch?v=xJcPEtj4ens 
W. A. Mozart: Klavírní koncert d-Moll KV 466



:-)

2 komentáře:

  1. Milý Theo,
    Vždy když opustím paletu s barvami a hvězdu na cestě s cypřiši - zavlní se obilný lán v letním žhavém odpoledni a já znaven usednu do pšenic, abych poslechl skřivánky, jimž mé barvy nic neříkají, ani mé starosti a vědomosti. Abych poslechl kterak si šveholí s velebností přírody a rozeznával jejich nápěvy stejně jako tóny v klavírních koncertech mistrů.
    http://www.youtube.com/watch?v=4F0o1X92mkE

    *
    Milý Theo,
    chtěl jsem Tě jen pozdravit před další cestou s paletou, před dalším putováním polní cestou k obzoru. Jen na sobě musím nechat další rozhodnutí, zdali se budu cestou ještě více zastavovat s pocity jako dnes a hledat cestu k dalším propracovaným postavám v kresbách. Pro další náměty a požadované mistrovství již raději jiný nástroj než štětec a tužku do ruky nebudu brát, je to pro umělce jistě smrtelně nebezpečné. Tuším.
    http://www.youtube.com/watch?v=CXeBKMv6pOI

    *
    Milý Theo,
    Pozdravuje Tě dnes i pan Mozart, chystám se na Japonsko.
    http://www.youtube.com/watch?v=tZbDL44O1yw
    a jedna dáma dnes zde usedla za klavír s přáním hrát pro mne, byla z daleka
    a mluvila cizí řečí. Prý ser jmenovala Helena, snad Trojská, skicu postavy u klavíru mám, ale jak tam dostanu tóny, namalovat tam skřivánky ani slavíky se do patiserie nehodí.
    *
    Milý Theo,
    ten klavír mě nenechá spát, ještě že je to přetěžká věc a musí stát v místnosti a v suchu. V polích mezi lány zní úplně jiná píseň....
    Dobrou noc , Theo.

    OdpovědětVymazat
  2. Milý Theo,
    je úžasné, když máme někoho, komu lze svěřovat myšlenky i vše, co nás trápí, na duši i v denním životě, nebo co nás těší a z čeho máme radost, kdo nás pobízí k tvořivé činnosti či jen mlčky v blízkosti stojí, ale při nás... nu, myslím si také, že rovněž sdílnost, upřímná a čistá, je velice vzácná... a tak děkuji Tobě, Theo, Vincentovi a každému, kdo se umí otevřít druhým lidem, beze lsti a prostě, za chvíle radosti, zamyšlení... pane Bridge, děkuji Vám :-))

    Pěkný večer :-)

    OdpovědětVymazat

Ke komentářům "bez přihlášení" lze použít "Komentovat jako: Anonymní"