sobota 12. dubna 2014

Schubert Fantasy, Maria João Pires & Julien Libeer


.. miluji tuhle hudbu, dojímá mne k slzám, je v ní smutek i krása, štěstí, jehož v životě příliš není...

https://www.youtube.com/watch?v=UruWMxY2OF4
Maria João Pires & Julien Libeer play Schubert Fantasy in F minor, op. 103 (live)

*

2 komentáře:

  1. Správňácká hudba; až na mnohé kyselé obličeje převážně mužů v sále, nepůsobících dojmem nadšených konzumentů hudby, ale vína.
    Pozor!
    Důrazně apeluji na naše elity a další nepostradatelné autority: na sále je málo mladých lidí, protože místo klasického vzdělání natřásají v klubech přídavné pokérované a píercované tukové polštáře v rytmu Makarény, nebo nějakého, blééé, ošklivě-nechutného, vulgárními slovy překypujícího, však přesto absolutně nic neříkajícího mačo rapu!
    Konec mládeži, finíto, finiš, Uroboros Aheri, dýénd! Vyklikněte smártfóny, další debilní mobily, empíčka, cédéčka, opilého dědečka, nic proti dědečkům, jde jen o vhodně vložený rým, a póslédní bítvá vzplála, dejme se na pochod na konzert! Čus.
    Ne, to nebylo na Vás; Vám paní heleno děkuji za delší citový prožitek a taktéž přeji, hurrrráááá, Veselé Vánoce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) tak takhle vášnivou a strhující recenzi s vhodně vloženým rýmem jsem vážně nečekala! :-))
      dovolím si k Tvému komentáři jen v krátkosti přidat: ano, hudba provází člověka nejen od úsvitu jeho lidských dějin, ale již od samého rozbřesku rána, sotva ve 4:45 AM otevře oči, ptáčkové již zpívají na plné pecky, dokonce jsem byla svědkem, vzbudili sousedovic dosud spícího kohouta, který se poté přidal ke zpěvu kokrháním! a všimněme si, na jaře, kdy je všem nejvíce do zpěvu, i slípky před obyčejnými vajíčky přednostně snášejí velikonoční kraslice... usuzuji, beze zpěvu by ani člověk nebyl člověkem, hudba ho provází už od jeho opičího stádia! ano, místo půtek na diskuzích a e-bitev poslouchejme více krásnou muziku :-)

      děkuji Ti, milý Anonyme, mám velkou radost, že se ti nabízená skladba snad líbila, moc děkuji :-)

      *

      Vymazat

Ke komentářům "bez přihlášení" lze použít "Komentovat jako: Anonymní"