středa 16. dubna 2014

Mozart: Piano concerto n. No. 21 in C major, K.467 Pollini-Muti

.. a protože mám dnes prázdniny,  venku i přes mráčky svítí slunko,  v trávě žlutí se pampelišky, a vůbec, je krásně na světě a s hudbou ještě víc! :-)  dovolte mi, prosím, podělit se o křehkou krásu nádherného, na poslech příjemného a veselého koncertu W.A. Mozarta.. nevšední dojem z kouzelné hudby podtrhuje přednes italského pianisty Maurizio Pollini... děkuji, pánové Mozarte a Pollini! :-)

http://www.youtube.com/watch?v=i2uYb6bMKyI
Mozart: Piano concerto n. No. 21 in C major, K.467 Pollini-Muti  

lala la :-)


*

3 komentáře:

  1. .. a prosím, dovoluji si přidat ještě jednou část koncertu, některé z obrazů, jež hudbu provázejí, jsou opravdu překrásné...

    https://www.youtube.com/watch?v=f7SDEkabMOk

    : -)

    OdpovědětVymazat
  2. óóó, hudba, ano, jistě, ujde, jak by ne, pan skladatel byl zajisté velmi dobře živený, napojený, nosil ochable obtloustlé tělíčko v krajkoví, zatímco naškrobený límec podepíral jeho věčně společensky unavenou geniální tykev... však obrazy, vámi osobně doporučené obrazy, poukazující na feudální, snad dokonce již buržoázní přepych, na prostý lid živořící ve špinavých, vlhkých, chatrných budovách.. vsadím vlastní, ty úplně nové, značkové, pneumatické boty abidas (které bývaly jistě též nedostatkovým zbožím), že klíčem k bohatství a úspěchu feudálů byly právě ty zámecké lustry obtěžkané obtloustlými svícemi, distribující panstvu dostatečné množství světla pro permanentní vzdělávání se, zajišťující maximální zhodnocení na pracovním trhu.. zatímco prostým lidem zbývala jen občasná zábava, bezcílné popíjení domácího piva i vína pod širým nebem, za přítomnosti dobytka. inu, upřímně přiznávám, nevím, co bych si vybral..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)) ahoj, Anonyme, děkuji za zastaveníčko a poslech hudby, jsem moc ráda!

      Zmiňuješ-li Mozarta, četla jsem před dvěma roky jeho životopis, byl malým, hubeným a velmi bledým mužem, v obličeji zjizvený od neštovic, které jako dítě ve své době zázrakem přežil. Nic na jeho vzhledu nenasvědčovalo genialitě, byl člověkem jako každý z nás. Zemřel velmi mladý, v 35 letech, když komponoval své poslední dílo, shodou okolností Requiem... Ne, nemohl ztloustnout, trpěl nedostatkem peněz, přestože jeho hudba se stala nesmrtelnou, alespoň pro hrstku lidí, kteří ji rádi poslouchají a přináší jim radost :-)

      Avšak, i Tvoje komentáře patří k těm, ke kterým se ráda vracívám, jsou skvělé originálním vhledem, nezbavené upřímnosti a snahou o porozumění, wow! :-)
      A jestli dovolíš, myslím, že by sis vybral možná tohle, bezvadné, líbí se mi!:

      http://www.youtube.com/watch?v=CZbcsgfcvLk
      NONSTOP | SKRILLEX | MAKE IT BUN DEM

      děkuji Ti, krásný den :-)

      Vymazat

Ke komentářům "bez přihlášení" lze použít "Komentovat jako: Anonymní"