sobota 25. ledna 2014

Zmrtvýchvstání

   Nemyslím si, že je dobré odcházet od započaté věci, díla, rovněž jako není dobré odcházet ze vztahů, jež jsou důstojné a zároveň emotivní. To bychom potom pořád někde začínali a nikdy nic nedokončili. Nepoznali hloubku uspokojení z provedeného díla nebo i jen cesty k němu. Nedotkla by se nás nikdy ani skutečná láska či přátelství...
   Říká se, že vše již tu bylo, není jít kam dál. Přesto, myslím si, pokud tvoříme z vnitřní potřeby, potom má smysl vše, co děláme, alespoň pro nás samotné. Posouvá nás to dál v našich představách o životě, dává pocit uspokojení, nebo alespoň smíření. Je lépe cosi vytvářet než být nečinný. Dojít až k hranicím vlastních možností a třeba přinést i jiný, nový pohled, kdoví :-) 
  
   Nejsem věřící, snad mi bude odpuštěno, ale napadlo mě následující přirovnání, úvaha:
   Není snad zmrtvýchvstání ukřižovaného Ježíše Krista podobné životu? Kdy bída a obtíže nás srážejí do prachu země, přesto, dokud vítězí touha po životě, přese všechna úskalí vstaneme a jdeme dál?
  Ano, budu publikovat i nadále dopisy Vincenta van Gogha, jsou pro mne chvílemi k zamyšlení. Svoje vlastní pokusy o literární vyjádření jsem však přesunula jinam a prozatím si je ponechám jako malé tajemství. Těším se, třeba během putování virtuálním nebem potkám E.T. Měsíčňana! :-)
 Čtenářům a návštěvníkům blogu přeji krásný a pohodový den.
:-)

10 komentářů:

  1. Helen Z., Helena z Venuše,
    pročítám, prožívám, překvapení a zklamání zároveň. Pročítám nový snář, koncipovaná myšlenka v podání skutečné duše, překvapení vyvažuje zklamání, že se se vlastně nic nestalo a zatímco Vy jste se někde toulala po hvězdách, tady se po Vás zoufalo. Vezmu-li to čistě matematicky, vložím Vám do rukou obě životní znaménka, do pravé plus s překvapením, do levé mínus se zklamáním, vyjde vcelku složitá funkce, asi bych Vám měl ještě zavázat oči, jako spravedlonosti, jenže Vy si s ní stejně poradíte i bez šátku. Přitom vím, že se obě funkce vzájemně vyruší a Vy nám vyjdete z Osudí a Zvířetníku znovuzrozena, dnes, a nikoliv znamení ve Panny, ale ve věku Vodnáře, a právě jste sebe i nás zbavila všech skutečných a domnělých hříchů. Je to tedy zrození Venuše a Bohyně? Bezpochyby ano, více než Zmrtvýchvstání, jste zrozena, Heleno z Venuše.
    *
    A v přímém přenosu, v myšlenkovém sousledu, poklepu Vám na rameno, vložím do Vás jiskru života, a až se otočíte, jste přece jen ta zvědavější půlka lidstva, setkáme se v úsměvu, abyste jej nesla nejen v poutích po Zemi, ale i mezi hvězdy, kde jste přece jen více doma.
    **
    Úsměv pro Vás, zrozená a zmrtvýchvstaná, Venušanko.
    Bridge.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pane Bridge,

      :-) napsal jste krásně poetickou, nesmírně vlídnou, snivě pohádkovou představu... ale kdepak já a Venuše! :-) moc děkuji za Vaši přízeň a úsměv.

      Dobrý večer.

      Vymazat
  2. Helen z Vemuše
    mým úkolem je Vás udržet v krásách života, které vyznáváte a kdybyste tu nebyla zpět, musel bych to vymyslet celé dál - a sám. Tak je vlastně dobře, že se vracíte na místo činu....
    *
    http://www.youtube.com/watch?v=nRGwFqHhFh4
    *
    la mer dalida
    **
    Bridge.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pane Bridge,
      rozhodně Vaše fantazie jsou vlídně poetické, možná jste v skrytu duše pohádkář, jaký tu ještě nebyl.. jen pište, fandím Vám! :-)

      Vymazat
  3. Helena Zaurak
    Nejsem sice takový šmajchlíř, jako je Zdeněk Wachfaitl, ale i já jsem rád, že pokračujete v pořadu, který nemá konec. Přeji vše nejlepší v životě a invenci pro literární dort.
    Milan Bukovecký

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majore Bukovecký,
      děkuji za Vaši podporu.. jen doufám, že v mém dortě nebudou zapečené myšičky! :-))
      Vážně, i Vám vše nejlepší v životě!
      Děkuji :-)

      Vymazat
  4. :-)o-ó aaah yeah, paní heleno, jediné správné rozhodnutí!
    S tvým svolením zde vyleji svůj dnešní lavor použité (těžké) vody:

    Hledám smysly v šedohmotné kůře bioprocesoru a život odtikává (es-ó-es).
    V centru zvířecího těla dávné vize sídlí, však nahoře již chcípnul pes.

    I tak se znovu táži svého Boha ve mně
    "Co je víc než ještě větší nic?"
    A odpovídám v pokoji
    "Přece to ne konečné; hlavně když je země!"

    (Další) hezký den!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Anonybiodroide,
      nahraď psa kočkou, ta má 7 životů!
      a ptáš-li se, "co je víc než ještě větší nic", potom snad mohu odpovědět, to jsme přece my, ty... já... každý člověk, kterého máme rádi je víc než jakékoliv velké či malé nic... "nic" totiž neexistuje, pakliže by existovalo, potom to není "nic" ale "něco" :-))
      Děkuji :-)

      Vymazat
  5. Helena Zaurak
    Díky, Majore Zaurak, díky za pozdrav, opatrujte se a pozdravujte všechny Vaše děti. Svět už koupil papír a kreslí na něm neviditelné kruhy. Stačí jen do nich vstoupit a pak už to půjde samo. Nejlépe v košilce noci, přijde první věta od Boha!
    Milan Bukovecký

    OdpovědětVymazat

Ke komentářům "bez přihlášení" lze použít "Komentovat jako: Anonymní"