neděle 26. května 2013

Obrázky, kresby..

Dovolte mi, prosím, pozvat vás k prohlédnutí několika mých neumělých obrázků..












16 komentářů:

  1. ..moje drobné kresby a malůvky jsou většinou podle fotografií, pohlednice či obrazových předloh skutečných malířů, jen krajinky jsou vysněné.. některé obrázky jsem si přetvořila, neboť lépe jsem je nakreslit neuměla.. všechny mé pokusy nemají nijakou uměleckou hodnotu!!! zveřejňuji je snad pro zajímavost a ráda bych i pro potěšení mých čtenářů a návštěvníků blogu.. děkuji za shovívavost :-)

    Krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. .. vlastně, ty dva portréty dole jsou podle živých lidí, kteří mi byli modelem..

      ..ještě jednou přeji pěkný den, navzdory chladnému a deštivému počasí.. :-)

      Vymazat
  2. paní Zaurak,
    akvarely, snad se nemýlím, tam bych Vás hledal rád, mají romantický výraz, jsou tím, čím jste. Jste to Vy, paní Zaurak. Malujte i pište, rozjímejte s publikem. Je u Vás a s Vámi vše příjemný vyhřátý pažit nad řekou života.
    Pro Vás Bridge.
    **

    OdpovědětVymazat
  3. (zatím) nekonečným prostorem, paní Zaurak, je Vaše (vlastní) hlavička!:-))) moc hezké. P.K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ..co je prostor proti blízkosti? :-) .. i v nekonečnosti prostoru hledáme blízké setkání.. lásku... bez lásky stává se prostor bolestně opuštěným...

      Moc děkuji za návštěvu, mám velkou radost.. děkuji, děkuji, děkuji :-)

      Vymazat
    2. ojojoj, paní heleno, cožpak nechápete, či nechcete, nebo snad, dokonce, ani nemusíte, že prostor jest nadživotně importantní? pro nás, a všechny ostatní neurvale svoboduvymýšlející bytosti, neustále hledající, slídící v Něm jako zvědavé myšky, inspirované věčným hladem, chutí na něco exoticko-esoterického? domnívám se, že ani netušíte, jakou svatokrádež jste způsobila svým lehkonamyšleným výrokem o "blízkosti, která je, dle Vás, nad Prostor"? k čemu je permanentní blízkost, když před ní nemůžete prchnout, jakmile jste jí dostatečně nablízkána? to teda, fakt, netuším! ale budu o tom, když právě nebudete nablízku, jelikož jste značně rozptylující element, přemýšlet. prozatím 4xděkuji! p.k.

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    4. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat
    5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    6. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat
    7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  4. hm...nejvíce se mi líbí ten nazelenalý jednorožec; nádherné zvíře! až budu mít čas, zkusíme podobného vyrobit; kousek za domem občas nečinně postává jeden sympatický hnědák. zatímco ho opatrně zabavím kostkou cukru, můžete napodobit ten nadčasový odstín z malby! ne, dělám si legraci, je to velmi slušné!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-))) moc a moc se těším na společná dobrodružství.. ale, začala bych vytrháváním kopřiv a plevele na tvojí zahrádce, je to senzační zábava, a budeme mít koníka alespoň kam pozvat a přivést! :-)

      ..děkuji, a hezký, dnes snad konečně sluníčkový den :-)

      Vymazat
  5. Helena Zaurak

    Obrazy vypovídají, víc, než si myslíte. Stopy o Vás jsou ve Vašich miniaturách a pokusech omalovat a přemalovat 21 století, stoletím devatenáctým. Hledání je vidět i v básních, tak krystalicky čistých, přesto kontrolovaných minulostí. Přeji Vám, abyste učinila malý krok k abstrakci a chaosu. Otevře se Vám jiná cesta k vášni, slasti a obrazu, kde se nemusíte ohlížet. Máte na to.
    Přeji hezký den a pozdravujte pana P. K.
    Milan Bukovecký

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážený pane Milane Bukovecký,

      moc a moc děkuji za Vaši návštěvu, hřejivou vlídnými slovy, jež mě samozřejmě těší. Ano, je mi milá a vítaná Vaše podpora. Básně nebo, pokud jde o mne lépe a pravdivěji, způsob vyjadřování snad podobný básním, je pro mě stále novým územím, neprobádanou zemí, či dokonce celým světem rozmanitých citů a fantastických tvarů a obrazů. A nejsem si jista, zda drobné myšlenky, které mne provázejí v skrytu duše všedním dnem, a jež se snažím občas ztvárnit do slov a vět, mají schopnost zapustit kořínky či alespoň pozvat kolemjdoucí ať již k přivonění, nebo snad i zamyšlení, a třeba i vzájemným promluvám... Nevím, zda je můj způsob vyjadřování přijatelný, aby byl snad někdy či někým čten, a to i přes relativně početnou návštěvnost mého blogu.... ale popravdě, více asi píšu z vnitřní potřeby, zatím v mém psaní slast nehledám, spíše až hluboce niternou nutnost vyjádřit se, někdy se usmívat, možná více vyplakat... :-)

      Použil jste výraz "krystalicky čisté", to je nádherné přirovnání, které si nezasloužím, ale děkuji Vám za ně!! Strašně moc se snažím o čistotu a pravdivost mého způsobu vnímání světa, vztahů v něm, dávám najevo bolest, ale určitě nechybí ani radost :-) .. Moc Vám děkuji, pane Bukovecký.

      Krásný den. Děkuji! :-)

      P.S. Pozdrav panu P.K. jsem vyřídila.

      Vymazat

Ke komentářům "bez přihlášení" lze použít "Komentovat jako: Anonymní"